Puppy test

Fokkers kunnen een gedragstest voor een nest puppy's aanvragen. Er wordt individueel, dus per pup, getest. Gedurende de test wordt er gekeken naar het gedrag, de nieuwsgierigheid en het herstelvermogen van de pups. Aan de hand van de resultaten kan een inschatting gemaakt worden over het karakter van de puppy's. Zo kan er al op jonge leeftijd gekeken worden welke pups geschikt zullen zijn voor de sport of welke pups juist goed in een gezin passen. De puppytest wordt afgenomen als de pups 7 weken oud zijn.

De resultaten van de test kunnen een fokker helpen bij het maken van een keuze met betrekking tot plaatsing van een pup. Ook geeft het inzicht in wat voor soort pups er uit een bepaalde oudercombinatie zijn gekomen. Dit kan helpen bij beslissingen over verdere fok.

De puppy testen dienen plaats te vinden op een, voor de pups, onbekende locatie. Na afloop krijg je van iedere pup een handgeschreven verslag mee.

Het is erg leuk om de potentiële kopers van een pup uit te nodigen om bij de gedragstest aanwezig te zijn.

Heeft u interesse in een puppytest, neem dan vrijblijvend contact op.

De kosten voor de puppytest zijn €15,- per puppy. (exclusief reiskosten á €0,23 per kilometer vanaf 4701JM. Binnen Roosendaal worden er geen reiskosten in rekening gebracht. Wanneer afspraken gebundeld kunnen worden, zullen de reiskosten gedeeld worden of komen te vervallen).