"Help, mijn hond is bang voor vuurwerk."

Oud en nieuw… voor veel hondeneigenaren een drama. Honden die niet naar buiten willen, willen vluchten bij een knal of niet meer willen eten. Wellicht denk je nu, waarom begin je hier nu over, het duurt nog heel lang voordat het weer oud en nieuw is.
 
 Het is inderdaad nog vroeg in het jaar, de dagen worden steeds langer en het duurt nog maanden tot het vuurwerk ons weer om de oren vliegt. We zijn dus ruim op tijd om aan de slag te gaan met de angst voor harde geluiden en vuurwerk. En juist daarom gaan wij nu van start! 

Deze training zal gegeven worden door Annelinn van Hondenschool Pawsome en Cilla van Praktijk Nature4Animals. Samen gaan zij zo veel mogelijk uitleg geven over het begeleiden, trainen en ondersteunen van honden met vuurwerkangst en angst voor harde geluiden. 

 De gehele training bestaat uit 4 online momenten en 4 praktijk trainingen. We gaan het hebben over angst en hoe dit ontstaat. Wat je beter wel en vooral niet moet doen. We gaan stapsgewijs de honden ongevoelig maken voor harde geluiden en uitleggen hoe je de hond het beste kunt begeleiden. Ook komt ondersteuning aan bod en zal er uitleg gegeven worden over TTouch, een ontspannende aanrakingsmethode. 

Tussen de praktijktrainingen zit elke keer ongeveer een maand de tijd. Dit doen we bewust omdat het de oefeningen die we met de honden doen, stapsgewijs opgebouwd moeten worden. We gaan de honden leren om minder angstig te zijn voor de knallen en er sneller van te herstellen, dat kost tijd.

Verder zal er met de deelnemers een app groep gestart worden waar ervaringen gedeeld kunnen worden en waar Annelinn en Cilla informatie zullen delen. Ook is een e-book in de maak welke jullie ontvangen aan het einde van de training als naslag werk en voor extra tips. Daarnaast krijgen de deelnemers toegang tot de online training "Een goede start".

Data 1e cursus

De training zal om 19.30 uur op de volgende dagen plaatsvinden:
 1e theorieles 16 april
 1e praktijkles 30 april
 2e theorieles 14 mei
 2e praktijkles 28 mei
 3e theorieles 18 juni
 3e praktijkles 2 juli
 4e theorieles 16 juli
 4e praktijkles 30 juli

Data 2e cursus

De training zal om 19.30 uur op de volgende dagen plaatsvinden:
 1e theorieles 27 aug
 1e praktijkles 10 sept
 2e theorieles 24 sept
 2e praktijkles 8 okt
 3e theorieles 22 okt
 3e praktijkles 5 nov
 4e theorieles 19 nov
 4e praktijkles 26 nov

Details

De praktijk trainingen vinden plaats op het terrein van Dierenopvangcentrum De Dierenstee in Numansdorp. De theorielessen zijn online en daarvoor zullen we gebruik maken van Skype.
De groep bestaat uit maximaal 6 honden. De investering voor deze training is €250,-

Aanmelden

Een training bom vol informatie en handvatten om met de angst van je hond aan de slag te gaan! Opgeven voor deze training kan door een berichtje te sturen via Instagram, whatsapp op 06-57039705 of per mail naar [email protected]  Bij het afnemen van diensten van Hondencoach Annelinn ga je akkoord met de Algemene voorwaarden, Huishoudelijk Regelement en het Privacy Beleid. 

Jullie enthousiasme en open houding is fijn beginnen aan een cursus waar ik als honden baasje toch met de nodige lood in de schoenen, aan begon. Vanaf het begin zijn jullie heel reeel geweest wat ik kon verwachten. Het werd niet mooier gemaakt dan het is. 

Ik vond het erg fijn om met een groepje te trainen waardoor ik mij iets minder alleen in dit probleem voel. 

De training heeft een mooie, goed doordachte opbouw. Naarmate je verder in de training kwam werd het steeds duidelijker waarvoor we bepaalde dingen moesten aanleren en hoe we deze kunnen inzetten. Ook de verhouding theorie-praktijk vond ik erg fijn. Heerlijk om weer ene bak kennis op te doen en die ten gunste van Jip in te kunnen zetten.  

Het was fijn om te zien dat jullie het welzijn van alle aanwezige honden zo goed bewaken en hier op inspelen. 

Wat mij betreft is deze cursus zeker een aanrader. We hebben veel geleerd en ook mooie stappen gemaakt.


Teckel Jip

Deze training was echt een extraatje bovenop alle andere aspecten die we voor het omgaan met Spot geleerd hebben van jullie. De combinatie van de theorie en praktijk was leerzaam en ook direct toepasbaar. Altijd  hadden jullie als coaches aandacht voor iedere hond. Ik zou de lessen zeker aanbevelen aan anderen.

Australian Shepherd Spot

Ik vond het erg interessant omdat ik eerst bij knallen/harde geluiden wist dat Sammie van slag zou raken. Maar je kan met veel oefenen toch het scherpe randje er af krijgen. Soms heb je gewoon even een andere kijk nodig om verder te komen. Verder ben ik voorstander van de natuurlijke ondersteuning en raad ik deze cursus zeker aan.


Labradoodle Sammie